Gericht zoeken? Ontvang vrijblijvend selectie op maat

HYPOTHEEK NODIG?

Overweegt u een huis te financieren in Spanje?

Hieronder vindt u informatie en een voorbeeldberekening van een standaard hypotheekaanvraag in Spanje. Wij geven deze informatie als een richtlijn en schetsen hiermee een realistisch beeld zodat u niet voor de verassingen komt te staan.

Hoeveel kan ik lenen?

De banken in Spanje financieren tot 70% van de taxatiewaarde. Het belangrijkste aspect is hier ook dat u op het moment van de aanvraag van de hypotheek geen resident in Spanje bent. Het pand dat u aankoopt wordt gezien als tweede residentie. Om het financieringsrisico voor de banken te beperken, wordt de taxatiewaarde vaak bewust laag gehouden en maakt hierdoor een wezenlijk verschil met de marktwaarde en aankoopprijs. Op deze manier kunt u er rekening mee houden dat u ongeveer 60% van de aankoopprijs aan eigen middelen investeert en ongeveer 40% kunt lenen, mits uw inkomen toereikend is.

Is mijn inkomen toereikend?

De bank zou een hypotheek kunnen verstrekken tot 35% van uw vaste (netto) inkomen na aftrek van uw vaste lasten en rekening houdend met uw gezinssituatie.

Wat is de maximale leeftijd voor een hypotheek in Spanje?

De maximale leeftijd in Spanje voor een hypotheek is 70 jaar, er zijn uitzonderingsgevallen waarbij de leeftijdgrens met enkele jaren kan worden verlengd.

Welke documenten zijn benodigd voor een hypotheekaanvraag in Spanje?

Als u de woning samen met uw partner koopt, dan worden dezelfde documenten ook van uw partner gevraagd.

Daarnaast vraagt de bank meestal de volgende documenten van het pand dat u aankoopt:

Type hypotheek:

In Spanje wordt er standaard gewerkt met een vorm van annuïteitenhypotheek, waardoor u meestal een deel aflossing en een deel rente betaalt, plus de kosten voor uw levensverzekering. Uiteraard kunt u kiezen tussen vaste en variabele rente.

Doorlooptijd is standaard tot 25 jaar, afhankelijk van de bank zijn er voor jongeren mogelijkheden voor doorlooptijd tot 30 jaar.

Wat zijn mijn maandelijkse hypotheeklasten?

Hier volgt een VOORBEELD BEREKENING:

Contacteer ons

 

Kies uit meer dan 22.000 woningen. Maak geheel vrijblijvend uw zoekprofiel aan en ontvang uw woningenselectie op maat. Wenst u meer informatie te ontvangen, neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak op ons kantoor in Caleta de Vélez.
We heplen u graag verder!

Welkom bij Andalucia4you! Hoe kunnen we u helpen?

We use cookies to ensure you get the best experience on our website Accept cookies Meer informatie