Gericht zoeken? Ontvang vrijblijvend selectie op maat

Benodigde documenten - aankoop

Allereerst van harte gefeliciteerd! U heeft de woning gevonden die bij u past en u heeft akkoord bereikt over de prijs! Wat zijn de vervolgstappen?

1. Ondertekende Reserveringsovereenkomst

De reserveringsovereenkomst tussen de verkoper en de koper. Het is een holding deposit- overeenkomst die het voor u mogelijk maakt om het pand voor een bepaalde periode (meestal gedurende 4 weken) te reserveren om juridisch onderzoek op het pand uit te voeren en uw financiering te regelen. Het reserveringsbedrag bedraagt tussen 3.000,- 6.000,- Euro.

2. Ondertekende voorlopige koopovereenkomst

Deze voorlopige koopovereenkomst is een privaatrechtelijke overeenkomst tussen de verkoper en de koper die wordt voorbereid door uw advocaat nadat het juridisch onderzoek over het aan te kopen onroerend goed is afgerond. Uw advocaat bevestigt dat alle documenten van het pand correct zijn en u kunt doorgaan met de aanbetaling van 10% aan de verkoper. In dit document gaat u akkoord met het tijdschema en de voorwaarden voor de afronding van de overdracht van eigendom (meestal tussen 2 en 4 weken) na de ondertekening.

3. N.I.E.(Número Identificación Extranjero) Certificaat

NIE (Número Identificación Extranjero) Certificaat Het is een document met uw zogenaamde Buitenlands Identificatie Number (vergelijkbare met BSN- Burgerservicenummer in Nederland) en is noodzakelijk te verkrijgen vóór de ondertekening bij de Notaris. U zult uw NIE altijd moeten tonen om in staat te zijn om welke transactie dan ook te kunnen voltooien in Spanje, van het kopen van een woning tot aan een voertuig of het afsluiten van een verzekering. U kunt NIE verkrijgen door te registreren bij de lokale politie station's, afdeling Vreemdelingendiensten. De aanvraag kan alleen worden gedaan in persoon of door uw wettelijke vertegenwoordiger. Als u naar Spanje verhuist en van plan bent om langer te blijven dan 3 maanden kunt u ook Spaanse verblijfsvergunning aanvragen. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

4. Spaanse bankrekening contract

Om uw betalingen in Spanje te kunnen doen en om bijvoorbeeld de nutsvoorzieningen te verkrijgen en uw facturen via automtische afschrijving te kunnen betalen, heeft u een Spaanse bankrekening nodig. We werken met verschillende banken en zijn beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en een afspraak voor u te maken om u te helpen bij het openen van uw Spaanse bankrekening.

5. Eigendomsakte (Escritura Compraventa)

De afronding van overdracht van eigendom vindt plaats bij het plaatselijke Notariskantoor. Het resterende deel van de koopprijs moet worden betaald bij de ondertekening van de eigendomsakte.

Wij begeleiden onze klanten altijd naar de notaris. Beide partijen de verkoper en de koper en in het geval van de hypotheek uw bank moeten in persoon aanwezig zijn bij de notaris, tenzij een van de partijen is niet beschikbaar om de vergadering bij te wonen en heeft een wettelijke vertegenwoordiger in Spanje (eerder geregeld via een machtiging). De rol van de notaris is ervoor te zorgen dat de partijen worden geïdentificeerd en controleren of de wettelijke vereisten en de betalingen correct zijn voldaan.

Houdt u er rekening mee dat u in ieder geval de volgende documenten naar de notaris meeneemt:

Wat zijn de aankoopkosten?

In Spanje zowel de verkoper als de koper betaalen verschillende belastingen en kosten bij de aankoop-verkoop van een huis.

De aankoopkosten zijn ongeveer 10% op een bestaande woning inclusief:

Als u een nieuwbouw woning koopt dan zijn aankoopkosten ongeveer 13%. Vanwege het feit dat bij nieuwbouw in plaats van de overdrachtsbelasting BTW (IVA) in rekening wordt gebracht en deze bedraagt 10%.

Alle originele facturen zullen aan de eigendomsakte worden aangehecht.

Andalucia4you maakt gebruik van een gratis clientenregistratie systeem en berekent GEEN commissies aan de kopers in het gebied van Málaga.*Dit document is slechts een leidraad om onze klanten te helpen om de informatie te verzamelen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit document.

Contacteer ons

BENT U OP ZOEK NAAR EEN HUIS IN SPANJE?

Kies uit meer dan 22.000 woningen. Maak geheel vrijblijvend uw zoekprofiel aan en ontvang uw woningenselectie op maat. Wenst u meer informatie te ontvangen, neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak op ons kantoor in Caleta de Vélez.
We heplen u graag verder!

Welkom bij Andalucia4you! Hoe kunnen we u helpen?

We use cookies to ensure you get the best experience on our website Accept cookies Meer informatie